1796 Honning Kake

1796 Honey Gingerbread_page

Denne honningkake oppskriften er fra Amelia Simmons kokebok fra 1796  “American Cookery”. Det er trolig hva vi ville tenke på som pepperkaker i dag.

Ingredienser
7 dl kopper mel
1 ss. ingefær
1 ss. Kanel
3 ss. kandiserte appelsinskall i terninger
0,7dl hvitt sukker
1 Egg godt pisket
2/3 kopp honning
1,4 dl kopper surmelk (Hvis du ikke har surmelk,
du kan tilsette 1 ss. sitronsaft eller eddik til melken)
½ ts. perle aske (eller natron
)

Fremgangsmåte

[1] Bland sammen mel, ingefær, kanel, kandiserte appelsinskall terninger og sukker og sett til side.

[2] Bland sammen egg og honning.

[3] Tilsett perle aske eller natron til melk og oppløs helt. Bland melk med egg/honning blandingen, og deretter tilsetter du alle de tørre ingrediensene de tørre ingrediensene.

[4] Kna deigen jevn deretter ruller du den ut til en 1 ½ til 2 cm tykk pølse. Kutt pølsen i ønskede lengder.

 [5] Stekes ved 165 C i ca 25 minutter.