1700-talls Sykeleiepudding

1800-talls Sykeleiepudding

Karen Hammonds som driver Revolutionary Pie skriver: Moderne puddingoppskrifter inneholder vanligvis vanilje, men slik var det ikke i Amerika i kolonitiden. Thomas Jefferson brakt først vaniljestenger tilbake fra Frankrike på 1890-tallet, og som Richard Sax nevner i “Classic Home Desserts” var ikke vaniljesukker allment tilgjengelig før midten av det 19. århundre. 1800-talls puddinger ble smaksatt med vin eller brennevin, te eller krydder. Jeg har tilsatt muskat til denne oppskriften siden den virket vel tam og kjedelig – men jeg antar at det liksom var noe av poenget.

Sykeleiepudding Ingredienser
7 dl helmelk
0,6 dl sukker, pluss ekstra til å strø på toppen
1/4 ts salt
3 egg
1/2 ts fersk revet muskat

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 160° C.

[2] Skåld melken. Fjern snerken som dannes på toppen og rør inn sukker og salt.

[3] Pisk eggene godt med en visp. Tilsett ca 0,6 dl av melken til eggene og bland og hell eggene i resten av melken i en jevn strøm og mens du visper godt.

[4] Sett seks 2 dl puddingformer i en ovnspanne med høye kanter. Hell melk/eggeblandingen i formene og strø litt revet muskat på toppen av hver. Hell varmt vann i pannen til det rekker halvveis opp på sidene av formene.

[5] Bak puddingene til de har stivnet men fortsatt skjelver litt i midten, ca 30 til 40 minutter. Fjern formene fra vannbadet og la de stå en kort stund. Topp hver pudding med litt demerara eller brunt sukker og server de varme.