1800talls Byggmelsbrød

Barley Bread_page_thumb[2]

Carolyn Smith-Kizer som driver ‘18thC Cuisine‘ skriver: Det virker som om veien til en manns hjerte alltid har vært gjennom magen hans. Hvis damer som serverer brød, ost, honning og vin som dette også er dyktig i andre huslige sysler bør de ligge godt an.

Her er en tallerken med byggbrød og geitost med honning, servert med den berømte Pramnian vinen til ære for Novel Food, en begivenhet som feirer mat udødeliggjort i prosa eller poesi, og en rett som Circe servert Odyssevs, i håp om å friste ham til å bli.

Barley Bread.

[1] Ta rester av potetmos eller annen rot grønnsak, tilsett litt melk og nok byggmel å lage en myk deig – juster smaken med mer salt om nødvendig. Rør eller kna, dekk til og la deigen hvile i ca en time.

[2] Varm opp takken til middels varme. Gjør klar noen klatter smør eller litt klarnet smør til å smøre takken med.

[3] Rull ut deigen, kuttet i sirkler, firkanter eller trekanter og stek de på begge sider på smurt takke. Legger du ett høyt lokk over kaken vil det hjelpe til med å få kakene gjennomstekt. Grønnsakene i deigen vil hjelpe til med at kakene blir friske og luftige.

[4] Serveres med smør, hvit geitost, syltetøy eller honning.