1872 Fruktkake

1872 fruitcake from The Ruby in the Smoke by Philip Pullman_page_thumb[2]

Lunsj i deres Bøhmiske husholdning, besto av en mugge øl, restene av en stor felles av roastbiff, en fruktkake og en pose med epler, som Rosa sa hun hadde fått kvelden før av en av hennes beundrere, en porter i Covent Garden markedet. De spiste det, med hjelp av en stor lommekniv og fingrene.
Fra “The Ruby in the Smoke” av Philip Pullman

Fruitcake

Blir (minst) 12 sjenerøs kakeskiver

Ingredienser
500 g hvetemel
2 ts malt ingefær
1/2 ts soda bi-karbonat
En knivsodd salt
150 g lyse rosiner (du kan bruke vanlige rosiner,
men de lyse gir best resultat)
75 g hakkede tørkede dadler
50 g hakkede tørkede kirsebær (vanlig tørket,
snarere enn syltede, er bedre her)
200 g smeltet usaltet smør
200 ml kremfløte
100 g sirup
180 g mykt brunt sukker
2 egg

Utstyr
20 cm kakeform med løs bunn
bakepapir
blandebolle
Kjele
Treskje
Visp
Grillspyd
Rist for avkjøling

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 150 C og smør og kle kakeformen med bakepapir. Ha melet, tørket frukt, ingefær, salt og soda bi-karbonat i bollen og rør til alt er godt blandet.

[2] Smelt smøret i en kjele, og sett til side for å avkjøle. Tilsett fløte, sirup og sukker til smøret, og visp godt. tilsett de våte ingrediensene til de tørre og bland godt.

[3] Pisk eggene til de er lyse og skummende og deretter folder du de inn i røren. Øs røren i formen og sett den i ovnen. Stek i 1 time og 45 minutter, sjekke toppen etter en time. Hvis den brunes for fort åpne ovnsdøren, og dekk kaken med aluminiumsfolie uten å flytte for mye på kaken lukk døren og fortsett stekingen. Test kaken jevnlig etter rundt en og en halv time. Når et grillspyd stukket inn i kaken kommer ut ren, ta kaken ut av ovnen.

[4] Avkjøl på rist i formen i ti minutter, og deretter fjerne kaken fra formen og avkjøles helt. Kaken er bedre neste dag, så pakk den inn i bakepapir og oppbevar den i en boks eller eske. Den vil holde seg godt dagene etter og smaker herlig på egen hånd, eller med litt smør.

Advertisements