1800talls Newport Lady Kaker

19th century Newport Lady Cakes_page_thumb[2]

Joyce White, som driver A Taste of History with Joyce White skriver: Denne oppskriften er en i en samling av 1900talls oppskrifter jeg fant på Maryland Historical Society. Det er en lett og fuktig kake som er lett parfymert med muskat. Perfekt sammen med din favoritt kopp te!

Newport Lady Cake

Sift a pound of flour, mix with it, a teaspoonful & a half of cream of tartar. Then take a light pound of powdered sugar, half a pound of butter creamed, six eggs beaten separately, a tea cup full of milk & cream, half a nutmeg, half a teaspoonful of soda.  Mix well together, & bake slowly for half an hour.

Anna Maria Morris Manuscript, Special Collections, MD Historical Society Library, 1824

Transkripsjon av Joyce White

Ingredienser
9,5 dl hvetemel
1 ss bakepulver
1 ss malt muskat
230 g smør, myknet
450 g melis
6 egg, ikke for store
1,2 dl helmelk

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 190° C.

[2] Smør en ringform eller flere mindre former og sett den/de på en ovnsplate.

[3] Bland mel, bakepulver og muskat.

[4] Ha fløte, smør og melis i en stor bolle. Deretter tilsetter du eggene, pisk godt mellom hvert egg.

[5] Deretter tilsetter du de tørre ingrediensene og melk, vekselvis. Hvis røren blir svært tett, tilsett litt mer melk.

[6] Hell røren i den forberedte formen.

[7] Bak i 45-60 minutter, eller til kaken er gyllen og det ikke etterlater seg en fordypning hvis du trykker på den med en finger.

[8] Pynt med frisk frukt, fruktsaus, og/eller krystallisert mynte eller blomster.