1940 – Beuf Bourguignon

1940s---Beef-Bourguignon_page_thumb2

Elizabeth DaivdEtter krigen feiret matlagingsforfatter Elizabeth David innledninge av en ny, importert matkultur, populære franske klassikere som denne Beuf bourguignon. Retten ble populært i Storbritannia på 1940-tallet. Denne versjon er fylt ut med grønnsaker, slik stuinger ville ha vært på den tiden på grunn av rasjoneringene.

 

Ingredienser
1 1/2 ss solsikkeolje
800 g grytekjøtt av okse, skåret i 5 cm stykker
200 g røkt bacon
2 fedd hvitløk, knust
2 ss hvetemel
750 ml rødvin flaske
2 laurbærblad
liten bunt timian
3 persille stilker, pluss ekstra til pynt
50 g usaltet smør
350 g sjalottløk, skrelt
300 g sjampinjonger
2 store gulrøtter, skrelt og skåret til 2,5 cm lengder

Fremgangsmåte

[1] Varm opp 1/2 ss olje i en stor gryte (som har lokk) over middels høy varme. Krydre oksekjøttet og brun det godt på alle sider – gjør dette i grupper med en ny 1/2 ss oljefor hver ny bruning. Ha det brunede kjøttet over i en bolle og sett til side. Fjern overflødig fett fra gryten.

[2] Brun baconet i gryten i 3-5 min. Tilsett hvitløk og brunet kjøtt, røre i mel og stek i 1 min. Rør inn vin; kok opp. Bind laurbærblad, timian og persille sammen med bomullshyssing og legge de i gryten. Skru ned varmen, dekk til med lokk og la det småkoke forsiktig i 2 timer.

[3] I mellomtiden, i en stor stekepanne, varm opp 1 / 2 ss olje og 25 g smør og stek løken til den er gyllen på alle sider. Flytt den over på en tallerken. Stek soppen gyllen i samme panne. – ca 5 min. Ha den sammen sjalottløken og sett til side.

[4] Når kjøttet har surret i 2 timer, tilsett sjalottløk, sopp og gulrøtter og la det småkoke uten lokk i 1 time. Øs stuingen opp på et fat, kast krydderbunten og sjekk krydringen. Pynt med ekstra hakket persille, hvis du vil, og server med potetmos.