Agurk (og Mynte) Sandwich

En sandwichoppskrift fra mellomkrigstida funnet på  CookIt
Agurk (og Mynte) Sandwich

Agurksmørbrød som dette ble ofte servert som en del av en formell ettermiddagste. Disse selskapene hadde vært veldig fasjonable blant de øvre klassene på edwardiansk tid og hadde nå blitt en del av vanlig folks ettermiddagste.

Lyon’s Corner Houses var et populært sted for folk å gå for å få sin te og sine scones og smørbrød. Denne oppskriften kommer fra en tidligere ansatt hos Lyon’s, fru Olive Bloomfield.

Ingredienser
8 skiver loff, skåret tynt
30 g smør
16-18 mynteblader
Saften av en halv sitron (2 ss omtrent)
En halv agurk

Fremgngsmåte

[1] Skjær brødet i tynne skiver og smør alle skivene med smør. Fjern skorpen, og kontroller at skivene blir firkantede.

[2] Begynn med å vaske agurken. Skrell agurken slik at det blir igjen tynne striper med skall rundt hele (se bildet). Deretter kutter du agurken i veldig tynne skiver.

[3] legg 5 skiver agurk på 4 av loffskivene som nummer 5 på en terning og legg to mynteblad oppå agurkskivene. Legg et annet stykke loff på toppen med smørsiden ned.

[4] Kut sandwichen i fire trekanter som vist bildet og pynt med en agurkskive og et mynteblad.