Albondigas – Meksikansk Suppe

Albondigas - Meksikansk Suppe

Dette er en klassisk versjon av denne populære meksikanske suppen. Kjøttboller gir protein, mens ris tilsetter hele korn til denne sunne retten. Hvis ønskelig, kan du bruke bare oksekjøtt i stedet for halvparten okse- og halvparten svinekjøtt.

6-8 porsjoner

Ingredienser
1,2 dl ris
2,4 dl kokende vann
4 ss vegetabilsk olje
2 løk, finhakket
225 g malt svinekjøtt
225 g kjøttdeig
2 egg
1 bunt frisk koriander, finhakket
0,6 dl hakkede frisk mynte
1 ss tørket oregano
1 teskje malt karve
1 ss salt
1/2 ts nykvernet pepper
2 selleristilker, hakket
1 gulrot, skrelt og kuttet i terninger
1 fedd hvitløk, finhakket
1 340 g boks knuste eller hakkede
tomater + juicen
9,5 – 14 dl kyllingkraft
1 medium squash, kuttet i terninger

Fremgangsmåte

[1] Bland ris og det kokende vannet i en mellomstor bolle. La det trekke i 20 minutter. Tilsett 2 spiseskjeer vegetabilsk olje i en liten stekepanne og fres halvparten av løken til den er myk, ca. 2 til 3 minutter. Fjern fra varmen og avkjøl.

[2] I en stor bolle bland frest løk, svinekjøtt og oksekjøtt. Tilsett den gjennomvåte risen, egg, halvparten av korianderen, halvparten av mynten, oregano, spisskummen, salt og pepper. Bland godt. Fukte hendene med vann og forme blandingen til kjøttboller omtrent en 2,5 cm i diameter.

[3] Varm opp den gjenværende oljen en stor kjele over middels høy varme,  og brun kjøttbollene lett, omtrent 15 minutter, eller bake dem ved 175º C på en oljet ovnsplate i 15 minutter. Ta ut og sett til side. Ha resten av løken, sellerien, gulroten og hvitløken i kjelen. Småkoke til sellerien er myk, omtrent 2 til 3 minutter, tilsett tomater og kyllingkraft. Bring til et småkok, tilsett kjøttbollene og den resterende mynten. Småkoke til kjøttbollene er faste (men ikke så lenge at de faller fra hverandre), ca 1 time.

[4] Krydre med salt og pepper, tilsett squash, og kok ytterligere 10 minutter. Garner med resten av korianderen.

Forslag: Lag bare kjøttbollene og server med varme grønnsaker og bønner, innpakket i en varm tortilla.