Amerikanske Pannekakevariasjoner

Amerikanske pannekakeoppskrifter funnet i “A recipe No
Other Mammy Cook Could Equal” utgitt av
The Quaker Oats Company i 1928

Amerikanske Pannekakevariasjoner

Aunt Jemima er en merkevare for pannekakemix, sirup og andre frokost matvarer som eies av Quaker Oats Company of Chicago. Varemerket dateres til 1893, selv om Aunt Jemima pannekakemix debuterte i 1889. Quaker Oats Selskapet registrerte Aunt Jemima varemerke først  i april 1937. Aunt Jemima navnets opprinnelse opprinnelig er fra et minstrel show der hun var en av de stereotype afro-amerikanske karakterene. Karakteren ser ut til å ha vært et gjenoppbyggingsæra tillegg til at besetningen i showet.

Maispannekaker

Bland 1,8 dl revet mais med 2,4 dl melk eller vann og tilsett 2,4 dl pannekakemel.

Rispannekaker

Bland 1,2 dl kokt ris med 2,4 dl søtmelk eller vann og 2,4 dl pannekakemel.

Banana Pancakes

Bland 2,4 dl pannekakemel med 2,4 dl melk eller kaldt vann. Tilsett 2 bananer i tynne skiver. Stek på en smurt takke.

Rosinpannekaker

Kombiner 2,4 dl pannekakemel med 1,2 dl kli, 1,2 dl avrente kokte rosiner og 3 dl melk eller vann. Stek på en varm smurt takke.

Forslag til servering pannekaker

Smør smør på pannekakene, dryss med melis og tilsett noen dråper sitronsaft. Dryss revet ost over rykende varme pannekaker. Osten vil smelte og gi en herlig smak til pannekaker. Serveres med gelé.

Server smurte pannekaker med søtede knuste jordbær, bringebær eller bjørnebær. Fruktsauser og syltetøy lage en fine variasjon av pannekaker, sauser laget på eple, kirsebær, ananas, rosiner, rabarbra eller fersken.