Ananas Pasteller

Pineapple pastels_sbs-com-au_page_thumb[2]

Denne retten stammer fra den nordlige Filippinske øya Camiguin. Disse myke, gylne brioche bollene er fylt med en rik og søt vaniljesaus med ananassmak.

Ingredienser
160 ml melk
7 g pose tørrgjær
405 g hvetemel, siktet
90 g sukker
3 egg
125 g usaltet smør, skåret i terninger, myknet,
pluss ekstra, smeltet, til å smøre former med
Ananas yema:
60 ml sukret kondensert melk
3 eggeplommer
80 ml ananasjuice
50 g usaltet smør, hakket

Heving: 2 timer 10 minutter
Kjøling: 10 minutter

Fremgangsmåte

[1] Du trenger 12 x 7 cm små sylindriske former for denne oppskriften. Alternativt, bake i to omganger i 6 x 7 cm former.

[2] Varm opp melk i en liten kjele over middels lav varme til den er lunken. Fjern fra varmen, rør inn gjær og la stå på et lunt sted i 7 minutter, eller til blandingen begynner å skumme.

[3] Ha mel, sukker og 1 ts salt i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med en eltekrok. Tilsett 2 egg og gjær blandingen, deretter kna på lav hastighet i 2 minutter eller til en deig former seg. Øk hastigheten til medium, og deretter tilsetter du smør i 3 omganger. Kna i ytterligere 8 minutter eller inntil blandingen er glatt og elastisk; den vil være ganske klebrig. Overføring til en lett oljet bolle, dekk og la stå på et varm, trekkfritt sted i 1 ½ time eller til deigen dobles i størrelse.

[4] I mellomtiden, for å lage ananas yema, plasserer kondensert melk, eggeplommer og ananasjuice i en stor ildfast bolle, visp til alt er godt blandet. Sett bollen over en kjele med forsiktig kokende vann, og pass på at bollen ikke berører vannet. Tilsett smør og visp hele tiden, i 10 minutter eller til blandingen blir svært tykk og nesten pasta-aktig. Avkjøl litt, og deretter dekker du bollen med plastfolie og avkjøler yemaen til den skal brukes.

[5] Forvarm ovnen til 180° C. Smør 12 x 7 cm små, sylindriske former med ekstra smeltet smør og sett de på to ovnsbrett. Pisk resten av eggene i en bolle. Slå ned deigen med knyttneven, dele inn 12 stykker, deretter forme stykkene til kuler. Plasser kulene i formene, pensle med pisket egg, deretter dekker du de til med et ark bakepapir. Sett til side i 30 minutter eller til deigen dobles i størrelse. Alternativt kan du bruke 6 x 7 cm former og bake bollene i 2 runder.

[6] Bak bollene, dekket med bakepapir, bytt plass på ovnsbrettene halvveis, i 15 minutter eller til de er gylne og har hevet seg. Avkjøl bollene i formene i 10 minutter, og deretter drar du en kniv rundt formene for å få bollene lett ut og avkjøl bollene helt på rist.

[7] Fyll en sprøytepose utstyrt med et 1 cm munnstykke med ananas yema. Bruk en liten skarp kniv, lage et lite snitt halvveis opp på siden av bollene, så vrikker kniven forsiktig for å lage et hull i midten. Tre inn munnstykket og sprøyt inn yema. Serveres umiddelbart.

Advertisements