Ananasade fra Tiden Rundt den Amerikanske Borgerkrigen

A 19th century refreshment recipe found on worldturn’udupsidedown
Ananasade fra Tiden Rundt den Amerikanske Borgerkrigen

Stephanie Ann Farra som driver ‘World Turn’d Upside Down‘ skriver: Denne oppskriften ble tilberedt for den historiske maten jeg lagde til den årlige utfordringen som oppfordrer bloggere til å lage historisk mat annen hver uke.

Civil War Era Pinappleade recipe

For denne utfordringen bestemte jeg meg for å prøve en limonade-vri med ananas. Ananas var eksotiske frukter på 1800-tallet, hovedsakelig importert fra Jamaica. De ble brukt til slike retter som iskrem, pudding, ananaschips, fritters, drinker og syltetøy. De ble ansett som en “dessert” frukt og ble ofte brukt sammen med sukker. Importert ananas var ikke like vanlige som hjemmeavlede frukter. Den første ananasplantasje i Florida som produserte frukt i stor mengde ble startet i 1860 av kaptein Benjamin Baker, som sannsynligvis var vant til frukten fra tiden på sjøen.

Jeg ønsket å gi ananasdrikken en dessertfølelse så jeg serverte den slik finere drinker ble på den tiden, nemlig med et sugerør. På 1850- og 1860-tallet hadde man et par muligheter for å drikke med sugerør: forskjellige gress-strå, glassrør laget spesielt til formålet og til og med hule nudler. Jeg valgte et glassrør selv om jeg ikke greide å finne et som var like langt som de vanligvis ble avbildet. Rugstrå var mest vanlig, selv om det satte smak på drikken.

Ingredients
1 ananas
2 liter vann, kokende
Melis, etter smak
Appelsinsaft og sitronsaft, valgfritt

Fremgangsmåte

Del ananasen i to og fjern kjernen. Hakk den fint og legg det i en krukke. Hell kokende vann over den hakkede ananas og mos den med og med en treskje, dekk den til til den når romtemperatur. Tilsett melis etter smak. Avkjøl i kjøleskap eller for å holde deg i tidsånden, sett krukken på is til ananasaden er kald. Hell i glass, tilsett en isbit, ekstra melis om nødvendig og en tynn skive ananas.