Ananaskake

Ananaskake

Oppskrift av Mrs. J. E Eubank Appling, Georgia. Denne oppskriften vant førstepremien på en distrikt konkurranse holdt i Augusta, Georgia.

Ingredienser
9,5 dl siktet hvetemel
1/4 ts salt
2,5 dl smør
5 dl sukker
4 egg pisket separat
2,5 dl melk
3 ts bakepulver
1 ts ananasessens

Fremgangsmåte

Sikt mel, måle opp, tilsett bakepulver og salt og sikt to ganger. Rør sukkeret mykt, tilsett sukker gradvis, deretter eggeplommer, melk og mel. Blend grundig. Tilsett ananasessensen og fold inn den stivpiskede eggehviten. Stek i 3 lag.

Fyll
1 boks knust ananas
5 dl sukker
2 eggeplommer
2 ss hvetemel

Løs opp sukker i ananasjuicen og kok til du kan trekke en sukkertrå opp av blandingen. Gni eggeplommer og mel sammen til en pasta og bland grundig. Gradvis tilsett denne sirupen til den knuste ananasen. Kok videre til blandinge tykner. Spre mellom kakelagene. Dekk toppen og sidene av kaken med glasur.

Glasur
3,5 dl sukker
2,5 dl vann
4 ss sirup
2 eggehviter, stivpisket
1 ts vanilje

Kok sukker, sirup og vann sammen inntil den danner en myk ball i kaldt vann. Hell sakte over eggehvitene, pisk hele tiden. Spre glasuren på kaken før den stivner.

Advertisements