Andebryst Med Appelsinsaus

540_poultry with orange sauce_thumb[4]
Appelsiner ble ikke brukt veldig ofte i denne perioden, men fra oppskrifter som dette, vi vet at de var tilgjengelig noen ganger. Det ble sagt at de ble gjort populært av Katarina av Aragon, kong Henry VIII første kone, som var fra Spania. Appelsiner var bitter så litt sitronsaft bør settes til for å gi retten en skarp eller syrlig smak.

Dette er en utvikling fra tidligere middelalder sauser som brukte vin, eddik eller verjuice (laget av veldig sure epler) for å lage sauser til fisk eller vilt.

Mange middelalderske retter bestod av stekt eller kokt kjøtt med en medfølgende saus. Sausene var ofte komplekse og noen var krydret og tilsat frukt. Mint saus, eplemos og rognebærgelé blir fortsatt servert med kjøtt noen ganger  i dag.

Ingredienser:
4 andebryst eller kyllingbryst
2 appelsiner, i skiver, men ikke skrelles
150 ml hvitvin (eller grapefrukt juice)
Saften av 1/2 sitron
1/4 ts ingefær
1/2 ts salt etter smak

Utstyr:
Litermål
Stekepanne
Teskje
Kniv
Sil
Jug
Tallerken

Procdure:
[1] Stek kylling eller andestykkene i ca 15-20 minutter i en stekepanne.

[2] Mens anda steker, skjær appelsinene i skiver og putt dem til en kjele.

[3] Tilsett hvitvin (eller grapefrukt juice), ingefær og sitronsaft .

[4] Kok sausen i ca 10-15 minutter på lav varme, til sausen er redusert litt.

[5] Sil av sausen og sett appelsinskivene til side.

[6] Skjær opp ande- eller kyllingbrystene og ha de i en ildfast form.

[7] Hell sausen over det oppskårne fuglekjøttet.
 
[8] Stek fuglekjøttet videre i stekeovnen i 10-15 minutter ved ca. 180 C.

[9] Fjern fra ovnen.

[10] Plasser fuglekjøttet på et serveringsfat og pynt med appelsinskivene.

[11] Serveres varmt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s