Appelsin Herligheter

En appelsinsmaksatt dessertoppskrift funnet i
“150 New Ways to Serve Ice Cream”
utgitt av  Sealtest System Laboratories Inc i 1936

Appelsin Herligheter

Den gammeldags brødpuddingen som våre bestemødre pleide å servere var en enkel brød- og fruktpudding. Mange av oss har fortsatt gode minner knyttet til den desserten. Denne versjonen kommer til oss i en helt ny forkledning.

Ingredienser
1/2 liter vaniljeis
2 appelsiner
Appelsinsaus *
Vanlig kakerøre

Fremgangsmåte

Dekk bunnen av en godt smurt rund kakeform eller annen grunn form med appelsinbåter og appelsinsaus. Hell kakerøren over dette. Bak i en moderat ovn (190° C) omtrent trettifem minutter. Kutt kaken i individuelle porsjoner, topp med vaniljeis og pynt med appelsinbåter og appelsinsaus. (Kaken kan brukes varmt eller kald.)

Blir fire til seks porsjoner

* Appelsinsaus

Ingrediens
1,8 dl sukker
2,4 dl appelsinjuice
2 ss revet appelsinskinn

Kok sukker og appelsinjuice og skall sammen til blandingen er ganske sirupsaktig, omtrent tre minutter. Fjern fra varme og tilsett 1 ss sherryessens eller 2 ss appelsinlikør hvis ønskelig. Denne sausen kan oppbevares i et glass med lokk i kjøleskapet.

Dette blir ca 3 dl saus