Appelsin og Kaneldrikk & Kakao med Ingefær

Varm drikke oppskrifter funnet i en folder publisert av tine.no
Appelsin og Kaneldrikk & Kakao med Ingefær

Når vinteren er på det kaldeste er det deilig å kunne kose seg med en varm og god melkedrikke. Uansett om det er hjemme foran peisen eller ute på tur. Varme melkedrikker varmer både inne og ute. Varm kakao, chai té, sjokolademelk med koriander eller med mint. Det finnes utallige varianter man kan lage og det er bare fantasien som setter grenser. Her får du et lite utvalg av oppskrifter på deilige, varme melkedrikker til inspirasjon for en lang vinter her i nord.

Tips til oppvarming av melk

Proteininnholdet i melka gjør at den har lett for å koke over og svir seg i bunnen på kjelen.

Tips for å unngå at melka svir seg: Bruk en kjele med tykk bunn. Varm melka raskt opp og rør om underveis. Følg med godt underveis og flytt kjelen fra varmen før den koker.

Appelsin og Kaneldrikk

4 dl  helmelk
1 ts malt kardemomme
1 ts malt kanel
6 ss nypresset appelsinjuice
1 ss sukker

Varm opp melken, ha i krydder og appelsinsaft. Rør om. Smak til med sukker og server, gjerne med et ekstra dryss krydder og/eller revet appelsinskall.

Kakao med Ingefær

3 ½ dl melk
¼ dl kakaopulver
1 ½ ss honning , gjerne akasiehonning
½ ts malt ingefær

Bland kakao, honning og litt av melken i en kjele. Varm opp under omrøring. Spe med resten av melken når kakaopulveret har løst deg opp. Varm opp til kokepunktet under omrøring. Tilsett ingefær. Server med litt pisket krem.

Advertisements