Appelsin- og Sitron Krem

En dessertoppskrift funnet i  “Ost i Varme og Kalde Retter”
utgitt av Den Norske Bokklubben i 1988
Appelsin- og Sitron Krem

Ingredienser
ca. 130 g kremost
2 ss yoghurt naturell
Revet skall av 1/2 appelsin
Revet skall og saft av
1/2 sitron
1 ss melis
2 små appelsiner
1 1/4 dl rømme
2 ss demerara (uraffinert rørsukker)
2 ss mandelflak

Fremgangsmåte

[1] Arbeid osten myk i en bolle med tresleiv. Rør i yoghurt, appelsinskall, sitronskall og sitronsaft samt melis. Fordel blandingen i fire ildfaste former.

[2] Rens appelsinene og del dem i båter. Fjern alt det hvite. Legg appelsinbåtene pent oppå osteblandingen.

[3] Rør rømmen glatt og fordel over appelsinene. Dryss med demerara og mandelflak. La desserten stå i kjøleskapet til den skal serveres.

[4] Sett den under grillen 3-4 minutter til sukkeret smelter og mandlene blir brune.

4 porsjoner

Advertisements