Appelsinblomst makroner

Appelsinblomst makroner

I mellomkrigsårene hadde den engelske Afternoon Tea skrumpet inn til “At Homes”, med gjester, men det forble populært. Mer eller mindre intrikate kaker og smørbrød ble servert med nytrukket te.

Denne oppskriften er spesielt lett å lage. Noen historiske oppskrifter er ganske vanskelig, og ikke alltid fungerer de som de skal heller. Denne er veldig tilgivende og derfor er den god å starte med for en uerfaren kokk.

Makron er den norske oversettelsen av det franske ordet “macarone”. De fleste har mandler som hovedingrediens, men du kan også lage kokosmakroner. Alle er de like deilig!

Ingredienser
2 eggehviter
150 g malte mandler
150 g caster sukker
2 ss (30 ml) appelsinblomstvann
ris papir

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 180 C.

[2] Visp eggehvitene lette og luftige, men ikke stive.

[3] Tilsett resten av ingrediensene og vend dem i.

[4] Rull til små kuler (Hvis blandingen er for tørr, tilsett mer blomstervann, og hvis den er for stiv, tilsett mer mandler).

[5] Plasser kulene, godt fordelt, på bakepapir lagt på et ovnsbrett.

[6] Stek i 20 minutter eller til de er gylne.

[7] Avkjøl på rist.

[8] Disse makronene holder godt i en lufttett boks.

Advertisements