Appelsinfromasj

En klassisk dessertoppskrift fra “Hverdagsmat” utgitt av
Hjemmets Kokebokklubb i 1979

Appelsinfromasj

Fromasjen kan også lages som sitronfromasj. Bruk 1/2 – 3/4 dl sitronsaft, revet sitronskall og ev. litt mer sukker enn i appelsinfromasjen. Eller lag fromasjen med ananassaft. Tilpass sulkkermengden etter frukten, og tilsett litt sitronsaft.

4 personer
Tilberedningstid: 15-20 min.
Kan fryses

Ingredienser
4 plater gelatin
4 egg
50 g sukker (drøyt 1/2 dl)
1 appelsin,
1/2 sitron
1-2 mandariner

Fremgangsmåte

[1] La gelatinplatene ligge i bløt i kaldt vann i 5 min. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis.

[2] Skyll og tørk appelsinen, riv ca. 1/2 ss gult skall på den fine siden av rivjernet og rør det i eggedosisen.

[3] Løs opp gelatinen over vannbad og hell den i en tynn stråle i eggedosisen under omrøring.

[4] Visp eggehvitene stive og skjær dem forsiktig i fromasjen når den har begynt å stivne litt. Hell fromasjen i en serveringsbolle, la den stivne helt i kjøleskap og pynt den med mandarinbåter, ev. fra boks.

Advertisements