Appelsinfromasj

En luftig dessert oppskrift funnet i “Mat for Alle”
utgitt av Tiden Norske Forlag i 1985

Appelsinfromasj

Jeg må tilstå at jeg aldri ar vært særlig begeistret for dessertgeleer. Som barn måtte jeg drukne dem i vaniljesaus for i det hele tatt å grei å få de ned. Men fromasjer derimot, der snakker vi dessert – Ted

Ingredienser
2 dl kremfløte
2 egg
3/4 dl sukker
1 dl appelsinsaft
revet skall av 1 appelsin
5 pl gelatin
3 ss kokende vann

Fremgangsmåte

[1] Pisk fløten til krem. Pisk egg og sukker til blandingen er lys og luftig.

[2] Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Vri dem opp og smelt gelatinen i kokende vann.

[3] Rør gelatinen. appelsinsaften og det revne skalet inn i egg- og sukkerblandingen. La den stå til den begynner å tykne litt. Rør om av og til.

[4] Fold pisket fløte inn i egg- og sukkerblandingen. Fyll blandingen i en form. La den stå kaldt et par timer til den er stiv. Hvelv fromasjen over på et serveringsfat og pynt med appelsinbåter.

Advertisements