Appelsinis med Marengs og Sjokoladesaus

En klassisk dessertoppskrift funnet i “Desserter”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1979

Appelsinis med Marengs og Sjokoladesaus

4 porsjoner:
Tilberedningstid: 25-30 minutter
Frysing: 4-5 timer

Ingredienser
8 store marengs
Appelsinis:
3 dl appelsinsaft
2-3 ss sitronsaft
2 1/2 dl vann
90 g sukker (1 dl)
1 eggehvite
50 g melis (knapt 1 dl)
Sjokoladesaus:
100 g kokesjokolade
2 ss fløte, 35%

Fremgangsmåte

[1] Kok en lake av sukker og vann og avkjøl den. Press saft av appelsiner og sitron og hell saften gjennom en sikt i sukkerlaken. Ha væsken i en plastboks med lokk og la den fryse i ca. 1 1/2 time. Rør i den av og til.

[2] Visp eggehviten helt stiv, visp i 1 ss melis og skjær resten av melisen forsiktig i. Rør i den halvfryste isen, tilsett eggehvitemassen og bland alt forsiktig. Frys isen ferdig.

[3] Bryt sjokoladen til sausen i så biter og smelt dem i fløten over vannbad.

[4] Ta appelsinisen opp med en iskremskje og fordel iskulene på porsjonsasjetter. Legg marengs på sidene eller rundt isen og hell sjokoladesaus over. Serveres straks.

Advertisements