Appelsinkylling fra det Sekstende Århundre

Sixteenth Century Orange Chicken_page_thumb[2]

Denne oppskriften er tilpasset fra “A Housewife’s Kitchen Guide”, utgitt i 1594! Sausen er litt søt, men veldig god.

Ingredienser
1,2 kg skinnløse, benfrie kylling bryst,
kuttet i terninger eller skiver
1,2 dl kyllingbuljong
2 appelsiner, skrelt og kuttet i biter
4 svisker, uten stener
4 dadler, uten stener
1 dl tørkede rips
1/2 ts hel nellik
1 ts svarte pepper
1/2 ts malt muskatblomme
2 ss hvitt sukker
1 ss rosevann
2 dl hvitvin

Fremgangsmåte

[1] Ha kyllingbuljong i en stor kjele over høy varme. Legg i appelsiner, svisker, dadler, rips og nellik og kok til frukten er brutt ned litt, ca 7 til 10 minutter.

[2] Rør inn pepper, muskatblomme, sukker, rosevann og vin; redusere varmen til lav og la det småkoke i ca 10 minutter. Sil sausen og sett den til side.

[3] Brun kylling i en stor stekepanne til de er lett brunet på begge sider. Tilsett sausen og kok opp, snu kyllingen inn i mellom og øs sausen over den gjevnlig. Retten er ferdig når kyllingen er gjennomstekt og væsken som siver ut når du stikker en nål i kjøttet er klar, ca 20 til 25 minutter.