Appelsinpai

orange_pie_carnation_LIFE_1955_page

1 85 g pakke gelatin med appelsinsmak**
3/4 dl sukker
2 1/2 dl varm appelsinjuice
1 ts revet appelsin skall
2 1/2 dl ufortynnet Vikingmelk
2 ss sitronsaft
12,5 cm graham kjeks paibunn*

* For å lage en 12,5 cm graham kjeks paibunn bland 3 1/2 dl graham kjeks smuler med 1/2 dl smeltet smør og 2 ss sukker og kle sider og bunn av 12,5 cm paiform.

Løs opp gelatin og sukker i varm appelsinjuice og tillsett revet appelsinskall, avkjøl før den tykner (20-30 minutter). Avkjøl Vikingmelk i et isbitbrett i fryseren til den myke krystaller former seg langs kanten (ca 15-20 minutter).

Pisk Vikingmelken stiv (1 minutt). Tilsett sitronsaft; piske blandingen veldig stiv (2 minutter). Fold blandingen inn den avkjølte gelatinen. Hell alt i paibunnen. Avkjøl paien til fyllet har satt seg (ca 1-2 timer).

** Får du ikke tak i gelatin med appelsinsmak, bruk nøytral gelatin og litt konsentrert appelsinjuice.

Blir en 12,5 cm pai uten lokk.