Appelsinrand

appelsinrand_page

6-8 porsjoner
Tilberedningstid: 25-30 min.
Koketid: 40-45 min.
Ovnstemperatur: 150° C
Nederste rille i ovnen
Kan ikke fryses

Ingredienser
5 egg
50 g sukker (3/4 dl)
4-5 saftige appelsiner
Saus:
2 egg
2 ss sukker
1 ss maisennamel
2 1/2 dl melk
1-2 appelsiner
Pynt:
Syltet appelsinskall

Fremgangsmåte

[1] Visp egg og sukker til eggedosis. Riv det gule skallet av 1 vasket appelsin på den fine siden av rivjernet. Press saften av 4-5 appelsiner.

[2] Rør revet skall og saft i eggedosisen og hell massen gjennom en sikt i en smurt randform. Dekk med folie og la formen stå i vannbad i ovnen som angitt eller til massen er stivnet.

[3] Visp eggene til sausen og sukkeret sammen i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett maisennamel, melk og appelsinsaft og visp over svak varme til sausen er tykk og glatt. Rør av og til mens sausen avkjøles.

[4] Avkjøl appelsinranden i formen, løsne den langs kanten med en kniv og hvelv den på et fat. Hold formen et øyeblikk i varmt vann før den hvelves. Hell sausen i midten og pynt med syltet appelsinskall. Serveres kald.

Advertisements