Appelsinsirup

Appelsinsirup

Lav din egen tyktflydende appelsinsirup, og glæd venner og familie med den lækreste sirup til pandekager eller is.

Sirup er fællesbetegnelsen for et sødemiddel, som traditionelt set er blevet lavet på sukkerroer eller -rør eller ved hjælp af safter fra træer som fx ahorn. Denne appelsinsirup er både sød og syrlig, og så er den perfekt til at søde de tykke amerikanske pandekager med, til at hælde over is eller bruge i bagning.

Bliver 1 lille flaske

Det skal du bruge til appelsinsirup:
1 dl vand
250 g rørsukker
½ vaniljestang
2½ dl friskpresset appelsinsaft

Sådan laver du appelsinsirup:

[1] Bring vand og sukker i kog. Skru straks ned, og lad det simre i ca. 30 min. under låg. Lagen skal være let gylden.

[2] Tilsæt vaniljestang og appelsinsaft. Rør forsigtigt, til det koger. Skru ned, og lad det simre i yderligere 30 min.

[3] Lad appelsinsirup køle ned, og hæld den på en lille skoldet flaske.

Tip. Det er vigtigt, du skolder din flaske eller skyller den med Atamon. På den måde slår du eventuelle bakterier ihjel, og din appelsinsirup holder bedre.

Advertisements