Aprikosboller

En oppskrift på fylte boller funnet i “Norske Ukeblads
store Bakebok” utgitt i 1984

Aprikosboller

Ingredienser
25 g gjær
2 1/2 dl melk
1 egg
75-100 g smør/margarin
1/4 ts salt
1 dl farin
ca. 1 liter hvetemel
Fyll:
1 boks (200 g) aprikosepuré (barnemat)
Pensling:
smør/margarin
perlesukker

Blir ca 18 stk.

Fremgangsmåte

[1] Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den kalde melken. Tilsett det lett vispede egget. Smelt matfettet, hell i resten av melken og varm blandingen til ca. + 37° C.

[2] Hell den over gjæren. Bland i salt, farin og hvetemel. Kna deigen å den blir blank og smidig og slipper bollen lett. La deigen heve til dobbel størrelse under klede.

[3] Ta opp den hevede deigen og kna den på bordet. Kjevle den ut til en 1 1/2 cm tykk kake. Marker rundinger med mal eller glass, ca. 6 cm i diameter – på halvparten av deigen. Legg litt aprikospuré på hver runding. Brett over den andre delen av deigen og trykk ut doble rundinger, som på denne måten blir fylte med aprikospuré. Legg bollene på smurt plate og la dem heve ca. 30 min. Stek dem midt i ovnen i 250 graders varme ca. 8 min. Pensle bollene lett etter stekingen med litt smeltet matfett og snu dem i perlesukker.

Variasjon 1: Vaniljeboller
Bytt ut aprikosepuréen med ca. 2 dl vaniljekrem.

Variasjlon 2: Epleboller
Bytt ut aprikosepuréen med ca. 2 dl eplemos, evt. smaksatt med litt kanel.

Advertisements