Aristokrater

Oppskriften på klassiske seige mandelkaker funnet på mills.no
Aristokrater

Aristokrater er små fingertykke og sylinderformede mandelkaker. Mandler finhakkes og bakes inn i deigen før man deler den opp i biter og gjør klar til steking. Kakene pyntes og smaksettes gjerne ved å pensle med egg og drysse perlesukker over. En porsjon i denne oppskriften gir ca. 50 kaker.

Ingredienser
250 g mandler, skåldet og finhakket
3 egg
190 g sukker
250 g hvetemel
75 g margarin
1.5 ts bakepulver
Egg til pensling

Slik gjør du

[1] Skåld og finhakk mandlene. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett mandlene. Smuldre Melange i melet med bakepulver og arbeid alt raskt sammen. La deigen hvile en times tid.

[2] Trill deigen til stenger som legges på baleplate dekket med bakepapir. Pensle med egg blandet med litt vann. Stek i stekeovn ved 180 grader i ca. 12 minutter, midt i ovnen.

[3] Avkjøl kakene på platen etter steking, eller dra bakepapiret med kakene over på en stor fjøl, slik at de avkjøles raskere og blir lettere å skjære. Skjær kakene i stenger når de er helt kalde.

Advertisements