Asparges- og Soppomelett

Asparges- og soppomelett

Møre aspargesbiter har en herlig smak og gir god farge til denne fyldige sopp omeletten, som vil utgjøre en delikat forrett eller lunsj.

4 porsjoner
Tilberedning: 5 min.
Steketid: 10 min.
Ovnstemperatur: 150 C

Ingredienser
4 ts olivenolje
100 g sjampinjong, renset og
skåret i tynne skiver
5 egg
1 strøken ss klippet gressløk
2 ss kaldt vann
nykvernet svart pepper
100 g kokte, ferske asparges, oppdelt
1 stor, moden tomat,
uten skinn og frø, hakket

Fremgangsmåte

[1] Varm halvparten av oljen i en stekepanne og fres soppen over sterk varme i 5 min., til den er lysebrun. Ta soppbitene opp og la dem renne av.

[2] Visp eggene lett sammen med gressløken og vannet og dryss pepper i.

[3] Varm 1/ 2 ts olje i en liten omelettpanne og ha en fjerdedel av aspargesen og en fjerdedel av soppen i pannen. Stek over middels varme ca. 1 min.

[4] Sett varmen på full styrke, hell en fjerdedel av eggeblandingen over aspargesen og soppen. Rør med en gaffel 30 sek. og la pannen stå i 30 sek. til, til det begynner å stivne.

[5] Brett omeletten i tre med en stekespade. Legg den over på et varmt fat, dekk til og sett fatet i ovnen så omeletten holder seg varm. Lag tre omeletter til på samme måte. Pynt med tomat før servering.

Tips Du kan godt bruke kokte, grønne bønner, squash eller brokkoli når det ikke er mulig å få tak i frisk asparges. Hermetisk asparges kan også brukes.

Advertisements