Assaduras De Peixe – Portugisisk Fiskegrillspidd

Portuguese Assaduras De Peixe - Fishe Kabobs_page_thumb[2]

Ingredienser
4 fedd hvitløk, knust
1 ts knust pepper
1 ts paprika
1 ts salt
2,5 dl eddik
5 dl  vann
2 laurbærblader, knust
1,8 – 2,2 kg hyse fileter

Metode

[1] Bland alle ingrediensene bortsett fra den siste. (Dette blir en marinade som heter “Vinha de alhos”). Hell marinaden over hysefiletene, mariner over natten. La fisken renne av seg, spar marinade.

[2] Skjær filet i lange strimler ca 2,5 xm brede; tre strimlene i sikksakk på spiddene som vist på bildet.

[3] Legg spiddene på grillen ca 10 cm over glørne. Grill i  ca 15 minutter, eller til fisken lett kan deles i flak med en gaffel, og er gyllenbrune , snu ofte og pensle med marinade.

[4] Serveres i portugisiske rundstykker, hvis de tilgjengelig, eller i pølsebrød som er varmet på grillen.

8 porsjoner

Advertisements