Australsk Lammegryte

Australian Lamb Casserole_page_thumb[2]

Steketid: 1 3/4 timer
Tilberedningstid: 15 minutter
Hoved kjøkkenutstyr: stekepanne, gryte
Ovnstemperatur: 160-175° C
Ovensposisjoner: i midten

For 4-6 personer trenger du:
900 g lammekoteletter
3 ss olje
1 stor løk
3 tomater
1 liten boks gulrøtter
1 ss tomatpuré
1,5 dl hvitvin
1,5- 3 dl kraft eller
vann og kyllingbuljongterning
krydder

0,5 dl fylte oliven
2 ts maisenna
1 ss vann

Fremgangsmåte

[1] Stek kotelettene i olje til den er brun på begge sider.

[2] Putt de i en gryte, og stek skivet løk.

[3] Putt løken i gryta med grovkuttede tomater, avrente gulrøtter, tomatpuré, vin, kraft og krydder.

[4] Legg på lokk og kok i 1 3/4 timer.

[5] Tilsett oliven og fortsett kokingen i 5 minutter før servering.

Servering: Tykkne væsken med maisenna blandet med kaldt vann. Serve resten av vinen på bordet.

Variasjon: Denne kombinasjonen av smaker kan også brukes til kalvekjøtt eller svinekoteletter.

Lagring: I kjøleskapet; Varm grundig opp ved neste severing.

MERK: Hvis du bruker friske gulrøtter, bør disse være i skiver for å forsikre at disse er møre når kjøttet er kokt.

Trykt i Canada © Copyright Paul Hamlyn Ltd. 1967

Advertisements