Avokado med Bacon og Roquefortdressing

En forrett/lett lunsj funnet i “French Cooking”
utgitt av Golden Apple i 1986

Avokado med Bacon og Roquefort Dressing

Avokadoen (Persea americana) er et tre lenge antatt å ha sin opprinnelse i Sørlig Sentral Mexico, klassifisert som medlem av den blomstrende plantefamilien Lauraceae. Nylig arkeologisk forskning ga bevis for at avokadoen var tilstede i Peru så lenge som for 8.000 til 15.000 år siden. Avokado (også kalt alligatorpære) refererer til treets frukt, som botanisk er et stor bær som inneholder et enkelt stort frø.

Ingredienser
1 avokado
Salat
Bacon
Roquefortost
Fransk dressing
Persille og gressløk

Fremgangsmåte

Kutt avokado i to. Skrell den og kutt halvdelene i skiver. Plasser skivene på salatblader. Kutt bacon i små stykker, stek dem til de er sprø og dryss over avokado når det har rent helt av seg. Mos Roquefortosten i den franske dressingen og drypp den over avokadoen. Hakk gressløk og persille og dryss på toppen.

Blir 2 til 4 porsjoner

Advertisements