Baath – Kokoskake fra Goa

Goan Coconut Cake (Baath)_page_thumb[2]

Et hint av rosevann gir denne fuktig, tette semulegrynkaken en søt, blomsteraktig aroma, fullpakket med smaken av fire typer kokos. Å avkjøle den iformen natten over før du steker den gir semulegrynene tid til å suge opp den søte kokosvæsken, noe som resulterer i en mykere, mer porøs kake.

8-10 porsjoner

Ingredienser
1 liter semulegryn
1 ts. bakepulver
1/4 ts. fint havsalt
6 dl superfine sukker
0,6 dl kokosolje
8 ss. usaltet smør, myknet, pluss mer for pensling
4 egg
1 (4 dl) boks kokosmelk
0,6 dl kokoskrem
1 1/2 ts. rosevann
2,5 dl usøtet kokosmasse

Fremgangsmåte

[1] Fòr en 20 x 20 cm firkantet kakeform med bakepapir; pensle med smør, og sett til side.

[2] Visp mel, bakepulver og salt i en bolle; i en stor bolle, pisk sukker, kokosolje, og smør på middels hastighet av en håndmikser til  blandingen er myke, ca 3 minutter. Tilsett eggene ett om gangen, pisk blandingen glatt etter hvert egg. Tilsett halvparten av kokosmelken og kokoskremen, så halvparten av tørre ingrediensene, og rør til alt akkurat er blandet; tilsett resten av kokosmelken og kokoskremen, pluss rosevannet og bland. Tilsett resten av de tørre ingrediensene og bland godt; fold i kokosmasse, og hell røren jevnt i den forberedte kakeformen. Dekk med plastfolie, og avkjøl over natten.

[3] Den neste dagen, varme ovnen til 175° C. Fjern folien og bak kaken til den er gylden brun. Snu den halvveis gjennom steketiden, ca 90 minutter. Avkjøl kaken helt før du skjærer den i skiver og serverer.