Babi Kecap – Balinesisk Svinefilet i Soyasaus

En oppskrift funnet i “Cappelens Internasjonale kjøkken – Indonesia” utgitt i 1994
Babi Kecap – Balinesisk Svinefilet i Soyasaus

4 porsjoner
Tilberedningstid: 45 minutter
+ 1 times marinering

Ingredienser
750 g svinefilet
4 sjalottløk
3-4 hvitløkfedd
4 cm frisk ingefær- eller galangarot
3 ss soyasaus
1/2 ts sambal uelek *
salt
nykvernet hvit pepper
3-4 ss kokosolje
5 ss ketjap manis (søt soyasaus)

* Finnes i butikkhyllene for asiatiske sauser og krydder.

Fremgangsmåte

[3] Klapp kjøttet tørt med kjøkkenpapir. Skjær det i 1 cm tykke skiver på tvers av kjøttfibrene. Rens sjalottløken, del dem i to på langs og skjær den i tynne skiver. Skrell hvitløken og press den skrell ingefær- eller galangaroten og riv den fint. Bland sjalottløk, hvitløk, ingefær, soyasaus, sambal uelek og litt salt og pepper i en bolle. Legg i kjøttet og vend skivene i marinaden. Dekk til bollen og la kjøttet marinere i minst 1 time.

[2] Varm oljen i en wok eller stor stekepanne på sterk varme og stek det marinerte kjøttet i omganger i 5-10 minutter til det er brunt på begge sider. Demp varmen og tilsett ketjap manis og 1 dl vann. Legg på lokk og la kjøttet trekke på svak varme i ca. 20 minutter til det er mørt. Rør om av og til. Server ris og agurksalat **

** Slada Ketimun – Agurksalat

4 porsjoner
Tilberedningstid: 10 minutter

Ingredienser
1 stor slangeagurk
1 bunt tynne vårløk eller 4-5 store vårløk
3 ss riseddik eller lys vineddik
1 ts sukker
salt
1/2 ts samba! uelek *

Fremgangsmåte

[1] Skrell agurken og del den i to på langs. Skrap ut frøene med en teskje. Skjær agurken i terninger og legg dem i en bolle. Skyll og rens vårløken og skjær dem i tynne skiver på skrå. Bland vårløk og agurk.

[2] Bland eddik, sukker, litt salt og sambal uelek i en bolle. Hell dressingen over agurken og vårløken og bland godt. Agurksalaten kan serveres til alle typer retter.

Advertisements