Baconista Brats med Tangy Western Slaw

Baconista Brats_page_thumb[4]_thumb

Marinerte bratwurst i krydret tysk øl som gir en smak boost som bare kan toppes av bacon som senere pakkes rundt pølsene før grilling.

Ingredienser
5 ukokt bratwurst eller
kalkun bratwursts (ca 1/2 kg)
En 3,5 dl boks mørk tysk øl, eller en annen øl etter smak
eller 3,5 dl buljong
1 dl grovhakket løk (1 medium)
3 ss BBQ saus
2 1/2 ts røkt paprika eller søt paprika
4 fedd hvitløk, grovhakket
5 skiver rå bacon
5 pølsebrød, bratwurstbrød eller andre brød etter smak
5 ss grov sennep
En posjon Tangy Western Slaw *

Fremgangsmåte

[1] Bruk tindene på en gaffel å stikk hull flere ganger i skinnet på hver av bratwurstene. Plasser bratwurstene i et grunt fat i en stor plastpose som kan forsegles. For å lage marinaden, rør sammen øl, løk, BBQ saus, paprika og hvitløk. Hell over bratwurst; forsegle posen. Mariner i kjøleskapet i 6 til 24 timer, snu posen av og til.

[2] Overfør bratwurstene og marinaden til en stor kjele. Gi et oppkok; redusere varmen. Dekk til og la det småkoke i 10 minutter.

[3] I mellomtiden, i en stor stekepanne stek bacon til det er godt brunet, men ikke sprøtt. La det renne av seg på tørkepapir.

[4] Ved hjelp av en pølseklype, fjerne bratwurst fra kasserollen; hell ut marinaden. La bratwurstene avkjøles litt. Pakk en skive bacon rundt hver bratwurst; fest med tre tannpirkere.

[5] For kullgrill, grill bratwurst på rist rett over glødene kull ca 5 minutter eller til pølsene er gjennomvarme og baconet sprøtt, snu ofte. (For gassgrill, forvarme grillen. Reduser varmen til middels. Grill bratwurst på grillrist.)

[6] Fjern og kast tannpirkere fra bratwurst. Serveres bratwurst i valgfri type pølsebrød med grov sennep og Tangy Western Slaw*.

* Tangy Western Slaw

Ingredienser
0,7 dl majones
1 ss eddik eller hvitvinseddik
1 ss søt pickles lake
1/4 ts selleri frø
1/8 ts hot peppersaus
5 dl pakket strimlet kål med gulrot
(coleslaw blanding) eller strimlet grønn kål

Fremgangsmåte

I en middels stor bolle rør sammen de første 5 ingrediensene (fram til hot peppersaus). Tilsett coleslaw blanding; bland godt. .

Advertisements