Bakefri Smulepai

En bakefri pai oppskrift funnet på en annonse for Carnation Evaporated Milk i en juli 1963 utgave av magsinet LIFE
Bakefri Smulepai

NY! Kaken du kan “bake på is”
Saftig sitronsmak! Ingen baking, ingen varm ovn!

Hemmeligheten er Carnation
Melken du kan pisker som fløte ​​- til halve prisen.

Ingredienser
1 85 g pakke sitron gelatin
1,2 dl sukker
1,5 dl varmt vann
1 ts revet sitronskall
0,8 dl varm sitronsaft
2,4 dl ufortynnet Carnation **
2 ss sitron iuice
22.5 cm smulepaiskall
 *

** Er vanligvis å få tak i hos Meny

Fremgangsmåte

Løs opp gelatin og sukker i varmt vann og 0,8 dl varm sitronsaft. avkjøl til blandingen har konsistensen som upisket eggehvite. Tilsett sitronskall. Avkjøl Carnation i fryseren i en isbitform til myke iskrystaller dannes rundt kantene av formen (15-20 minutter). Pisk til melken er stiv (1 minutt). Tilsett 2 ss sitronsaft; pisk blandingen veldig stiv (2 minutter lenger). Fold den piskede melken forsiktig inn i den avkjølte gelatinblanding. Øs blandingen opp i smulepaiskallet. Avkjøl til paien er fast (1 til 2 timer).

Oppskriften gir fyll til en 22,5 cm åpen smulepai.

* 22,5 cm smulepai: Bland 3,5 dl Kornmo kjekssmuler, 2 ss sukker og 0,6 dl smeltet smør. Dekk bunnen og  sidene på en 22,5 cm paiform med smuleblandingen.