Bakewell Terte

En klassisk afternoon tea oppskrift funnet på chatelaine.com
Bakewell Terte

Tradisjonen tro skal det være to lag i en bakewell terte (i dette tilfellet et søtt, mykt fyll over blåbærsyltetøy) selv om dette egentlig var en misforståelse engang i gamle dager som ple populær. Servert med pisket krem og friske bær, er denne klassiske britiske terten en skikkelig dessert, eller en perfekt godbit til ettermiddagsteen. Bakewell terte finnes på menyen i mange puber i Storbritannia.

Ingredienser
Ferdigkjøpte butterdeigsplater
1 eggehvite
1,2 dl blåbærsyltetøy
12 ss. usaltet smør
1,2 dl  sukker
2 ss. sukker
4 store egg
1,2 dl mel
½ ts. salt
Pisket krem

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 190 C. Kjevl ut butterdeigen på en meldrysset arbeidsflate til 6 mm tykkelse. Smør en 20 cm terteform og fôr den med deigen. Trim vek overskytende deig. Prikk deigbunnen nmed en gaffel. Avkjøl i 15 minutter.

[2] Dekk deigen  med bakepapir og fyll det med tørre erter eller bønner. Bak i 15 minutter, eller til tertebunnen er er gyllen. Fjern erter/bønner og bakepapir. Pensle tertebunnen lett med eggehvite og bak 5 minutter til. Spred blåbærsyltetøy på bunnen av terten og avkjøl ca 20 minutter.

[3] Senk varmen til 160 C. Rør smør og sukker i en middels stor bolle med en elektrisk mikser til blandingen er lys og luftig. Pisk inn eggene, et om gangen, og fold forsiktig inn mel og salt.

[4] Hell blandingen i terten. Bake til gyllen og fast, ca 40 minutter. Avjøle helt på rist. Server med pisket krem og bær.

Oppskrift fra http://www.delish.com/

Advertisements