Bakte Lammeskanker

En oppskrift fra en annonse for American Wine Advisory Board
publisert i LIFE magazine 12. November 1945Bakte Lammeskanker

Jeg liker å finne en skikkelig god oppskrift i en annonse, fordi det å bygge opp innlegg som dette gleder både matelskeren og designeren i meg. Og gamle annonser er alltid morsommere å jobbe med, fordi illustrasjonene vanligvis er tegninger som denne flotte akvarellen og ikke fotografier – Ted

Ingredienser
4 lammeskanker
2,5 dl Chablis eller annen hvitvin
10 – 14  dl blandet terninger av rå gulrøtter,
selleri, løk og brekkbønner

4 porsjoner

Fremgangsmåte

[1] Sett inn skiver av hvitløk i nærheten av beinet i lammeskankene; brun de i litt varm olje i en stor kjele (ca. 30 minutter); krydre mens du bruner.

[2] Når skankene er ferdig brunet tilsett vin, legg på lokket og småkok i 1 1/2 time eller lenger, til kjøttet lett slipper beinet. Ta opp skankene og fjern benet.

[3] Ordne grønnsaker og kjøtt in en varmebestandig form som vist i illustrasjonen; Tilsett væsken fra kjelen, krydre, dekk til med et lokk og bak i moderat ovn (175 C) til grønnsaker er møre (ca. 40 minutter).

[4] Server retten med en godt avkjølt Chablis eller annen god hvitvin.