Bakte Plommer med Vaniljeis

En kjempegod dessertoppskrift funnet på frukt.noBakte Plommer med Vaniljeis

Plommer bakt i ovn får en nydelig, konsentrert smak og fin konsistens. En rask og enkel dessert som passer like godt til hverdags som til helgekosen.

4 porsjoner

Ingredienser
smør til smøring av form
10 stk plomme
1 ss brunt sukker
8 stk valnøttkjerner
Vaniljeis

Sitronmelisse

Fremgangsmåte

[1] Sett ovnen på 180 grader.

[2] Skyll plommene og del dem i to. Fjern steinene. Del plommene gjerne en gang til slik at det blir båter.

[3] Legg plommene i en smurt ildfast form. Strø litt brunt sukker over. Om du ønsker en litt mer “voksen”  smak kan du ha en dråpe konjakk på hver plommebit.

[4] Bak plommene i ovn i maks 10 minutter. De skal være myke, men ikke flytende. Det går fort, så pass på.

[5] Server lune plommer med vaniljeis og hakkede valnøttkjerner og gjerne blader av sitronmelisse.

Advertisements