Bananbrød

En brødoppskrift funnet i “The Farmers Family Baking Book”
en gratis E-bok utgitt av Devondale Dairy
Bananbrød

Ta de overmodne bananene i bruk og bak et par bananbrød. Du vil elske dette brødets fuktige tekstur og enkel smak. Bananbrød skal få en sprekk nedover sentrum når det bakes – et tegn på natronen gjør jobben sin. Server brødet ristet med kremost, gresk yoghurt eller peanøttsmør med et dryss av hakkede nøtter. Barna dine vil elske det.

Forberedelse: 20 min.
Baketid: 1 time
Blir: 2 brød

Ingredienser
1,2 dl lettrømme
2 ts natron
250 g myknet usaltet smør
7 dl demerara (uraffinert rørsukker)
4 egg
3,5 dl vanlig mel
3,5 dl sammalt mel
2 ts vaniljesukker
1 ts salt
4,75 dl mosede modne bananer
1,2 dl brun demerara ekstra
1 banan ekstra, i skiver

Fremangsmåte

[1] Forvarmet ovnen til 180º C (varmvifte). Smør 2 brødformer (11 x 21 cm) lett med smør og fôr de med bakepapir.

[2] Bland natron inn i rømmen til den er oppløst.

[3] Ha alle ingrediensene (unntatt ekstra demerara og bananskiver) i en stor bolle. Tilsett rømmeblandingen og bland i 1-2 minutter til det er godt blandet. Fortsett å blande i ytterligere 5 minutter eller til røren er glatt og lys gyldenbrun i fargen.

[4] Dryss brødformbunnene med det ekstra demerara sukkeret og legg en stripe med bananskiver langs midten av formbunnen. Hell like mengder røre i hver form.

[5] Bak på middels hylle i 1 time eller til en bakepinne kommer ut ren når den brødene testes.

Tips: Brødene passer godt til frysing.