Banankake

En kakeoppskrift funnet i “Syrnet Melk – Oppskrifter og Tips”
et gratis e-oppskrifthefte utgitt av tine.no

Banankake

 

Ingredienser
1 ss Tine Meierismør til formen
1 ss hvetemel til formen
3,5 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts kanel
½ ts salt
3 dl sukker
2 egg
1 ½ dl nøytral olje (solsikke- eller maisolje)
3 modne bananer
1 dl Tine Kefir
2 ts vaniljesukker
1 brødform, ca. 1,5 liter

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 160° C med varmluft / 175° C uten. Smør en avlang brødform med smør og strø over med mel.

[2] Bland mel, natron, kanel og salt i en bolle. Pisk sukker og egg til en tykk eggedosis. Tilsett olje i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører. Mos bananer, og tilsett bananene, kefir og vaniljesukker i eggeblandingen og pisk det sammen. Vend melblandingen i bananblandingen.

[3] Hell røren i den smurte formen. Stek i 60 – 75 minutter. Bruk en tynn trepinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt. Når kaken er ferdig stekt, henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut – hvis det gjør det, så steker du den litt til. Avkjøles på rist. Pynt gjerne med et dryss av melis.

Tips: Bruk gjerne overmodne bananer, det gir enda bedre smak.