Bananmuffins

bananmuffins_page

Gode, saftige muffins med banan servert til et glass appelsinjuice, en kopp kaffe eller te blir et deilig mellommåltid. Dessuten er de lette å bake.

Forberedelse: ca 15 min
Ovnstemperatur: 225 C
Stektid: ca 20 min

Dette trenger du til 12 muffins:
125 g mykt smør eller margarin
125 g farin
2 egg
250 g
hvetemel 2 ts bakepulver
1 ½ dl melk
1 Iiten banan
2 ss hakkede valnøttkjerner

Slik gjør du:
[1] Rør smør og sukker hvitt.
[2] Visp opp eggene med et par ss hvetemel. Rør eggene i smør/sukkerblandingen.
[3] Bland resten av melet med bakepulveret. Tilsett dette i smørblandingen vekslevis med melken.
[4] Skrell bananen og skjær den i små terninger. Rør dem i deigen sammen med valnøttkjernene.
[5] Fordel røren i 12 ganske store muffinsformer.
[6] Stek i ovnen ved 225° ca 20 minutter eller til de er gjennomstekte og har fått fin farge. Prøv med en kakepinne – er den tørr er kakene ferdige.

Serveres som de er eller med smør og marmelade.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s