Baronettens Karri

Baronettens Karri

Det første engelske karri huset åpnet i London så tidlig som i 1811 og mot begynnelsen av viktoriatiden (hun ble født i 1819) ble eksotiske krydder mer og mer tilgjengelig. Kokebøker som ble publisert mot midten av 1800-tallet inneholder mange typer karrioppskrifter, og mot slutten av 1870 var tørre krydder blitt så billig at selv bønder med en begrenset inntekt kunne unne seg en karri rett fra tid til annen.

Ingredienser
En stor kylling
1 ts kajennepepper
2 ss karripulver *
8 store løk
115 g smør
1,2 dl melk
20 mandler, forvellet og knust
1 sitron
salt
1 vinglass engsyre saft

* Den beste gurkemeie: seks unser, korianderfrø: ti unser, karve frø: to unser, alt godt knust og siktet sammen. Kajennepepper og sort pepper kan tilsettes etter smak når karrien er ferdig.

Fremgangsmåte

[1] Ta en ung fugl (stor kylling) og del den i biter, fjerne alt skinn og fett.

[2] Bland en teskje av Cayenne pepper med to spiseskjeer karri og gni det godt inn i fuglekjøttet. (Når det er mulig la kjøtt hvile over natten for å forbedre smaken).

[3] Kutt 8 store store løk i tynne skiver.

[4] Ha smøret i en ren stekepanne og sett den over en moderat varme og pass på at det ikke brenner seg.

[5] Så snart smøret er godt brunet, ha i kyllingen, snu den ofte med en gaffel til den er godt brunet på begge sider.

[6] Varm opp en gryte og legg kyllingen i den.

[7] Stek løken til de er brunet og ha den deretter i gryten.

[8] Ha engsyre saften i stekepannen og reduser. Ha den i gryten etterfulgt av melken.

[9] Fortsett kokingen til kjøttet er mørt.

[10] Tilsett malte mandler og sitronsaft til slutt.

Advertisements