Bayersk Svinekam

bayersk svinekam_page_thumb[2]

Svinekam kjenner du selvsagt igjen, men kålen er kanskje et nytt bekjentskap. Det “bayerske” ved denne kålen er at den er en slags fersk surkål uten sukker. Ordentlig surkål (sauerkraut) gjæres. Her får man frem den syrlige smaken ved å tilsette eddik. Typisk sydtysk er også blandingen kål-løk-eddik-svinekjøtt. Godt er det, og mettende.

Ingredienser
1 kg svinekam
1 ts karve
smør
hvetemel
Salt og pepper
vann
Til kålen:
1 kg hodekål
1 gul løk
4 skiver bacon
1 ts karve
3 ss eddik
2 rårevne poteter
4 dl buljong eller vann
salt

Fremgangsmåte

[1] Ha salt og pepper på kjøttet; Stek det i stekeovnen ved ca. 200 C. Spe med litt vann når den har fått fin brun farge.

[2] Jevn sjyen med litt smør-mel.

[3] Skjær kålen, løken og baconet i strimler.

[4] Fres løk og bacon i en gryte. Pass på at det ikke blir brunt. Ha i kålen. Fyll på med buljong og eddik. Ha i karve. La det koke til kålen er ferdig.

[5] Riv potetene og ha dem i gryten. La det hele stå og trekke noen minutter.

[6] Skjær kjøttet i skiver. Hell over den lett jevnede sausen. Server med kålen og kokte poteter.