Bearnaisegratinert Svinefilet

En middagsoppskrift funnet i “Ferdig på Forhånd” utgitt av
Hjemmets Kokebokklubb i 1986

Bearnaisegratinert Svinefilet

8 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 30 min.
Steketid: 12-15 min.
Ovnstemperatur: 250°C
Midterste rille i ovnen
Kan ikke fryses

Ingredienser
Ca. 1,2 kg svinefilet
1 1/2 ts salt
2 kryddermål pepper
smør eller margarin
1 pose eller boks bearnaisesaus, til gratinering
1 dl kremfløte
1 boks artisjokkbunner (kan sløyfes)
8 tomater `

Fremgangsmåte

[1] Skjær svinefileten i 2-3 cm tykke skiver, kotelettkammen i 1 1/2 cm tykke skiver. Klapp dem i fasong. Sett stekeovnen på 250° C.

[2] Lag sausen etter anvisning på pose eller boks. Varm den forsiktig. Sett den til side. La artisjokkbunnene ligge i kaldt saltvann, 1 ts
salt – 5 dl vann, ca. 10 min.

[3] Stek kjøttskivene ca. 1 1/2 min. på hver side i litt smør. Strø salt og pepper på etter hvert og legg dem over i et ovnsfast fat.

[4] Visp fløten i bearnaisesausen og øs den over kjøttet så den dekker.

[5] La artisjokkbunnene renne godt av seg og legg dem på fatet. Skjær et kryss i hver tomat og sett dem oppå artisjokkbunnene, eller på fatet. Ha litt salt og pepper på.

[6] Gratiner midt i ovnen til retten har fått fin farge, 12-15 min.

[7] Server med kokt ris eller kokte eller bakte poteter og en salat.