Belgiske Blåskjell og Pommes Frites

En klassisk Belgisk bistrogodbit funnet på joker.no
Belgiske Blåskjell og Pommes Frites

Moules Frites er sjarmerende belgisk bistro-mat. Det kan også være et morsom familie måltid der alt kan spises med fingrene! Følg denne oppskriften for å lage deilige blåskjell i belgisk stil og server med frityrstekte potetbåter og hvis du vil gjøre det helt belgisk, majones som dipp til potetbåtene.

Ingredienser
1,5 kg blåskjell
1 dl hvitvin tørr
1 dl kremfløte
1 båt hvitløk
3 stk sjalottløk
1 stk gulrot
100 g usaltet meierismør
2 ts sitronsaft
0,5 ts salt
3 ss frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Skrubb blåskjellene godt. Kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

Kok opp hvitvin, fløte og presset hvitløk. Tilsett skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5 – 7 minutter eller til de åpner seg. Rist på kjelen av og til. Ha skjellene over i et fat/bolle. Kok opp kraften og tilsett grønnsaker i terninger. Pisk inn smøret og smak til med sitronsaft og salt. Tilsett hakket persille og hell sausen over blåskjellene.

Server med sprøstekte pommes frites og majones.

Advertisements