Belgiske Friterte Epler

belgian apple fritters_page_thumb[2]

Ingredienser
5 ss hvetemel
en raus klype salt
1 egg
1 ss olje
1 ts rum
200 ml lyst øl ( f. eks pils)
2 eggehviter
450 g epler
olje til frityrsteking
melis til garnering

Fremgangsmåte

[1] Ha mel og salt i en bolle. Rør inn egg, olje og rum. Gradvis pisk inn nok lyst øl til du har en røre med konsistensen som kremfløte. Dekk bollen og la den stå i en time. Visp eggehvitene stive og blanke. Når du er klar til å bruke røren fold i eggehvitene.

[2] Skrell eplene, kjerfjern kjernene og skjær dem i 5 mm tykke skiver.

[3] Varm oljen til 180 C. Dypp epleskiver i røren og stek to eller tre stykker om gangen til de gyldent brune på begge sider. La de renne av seg på kjøkkenpapir og holde dem varme til du er klar til å servere dem.

[4] Når alle epleskivene er stekt, dryss dem sjenerøst med melis.

Frityrstekte epler er best når de serveres varme.

4-6 porsjoner

Advertisements