Benløse ‘Fugler’

En middagsoppskrift funnet i en spesialutgave av
“Husmorens Kokebok” utgitt i 1963

Benløse Fugler

Benløse fugler en av de gamle klassiske norsk kjøttrettene som er i ferd med å bli glemt. “Fattigmannsfugl”, skiver av kalvekjøtt fylt med bacon og persille er vel verd arbeidet, og smaker nydelig sammen med stuede grønnsaker, kokte poteter og saus.

4 porsjoner

Ingredienser
400 g kalvekjøtt
4 skiver bacon
Persille
Tomatpuré
2 dl rømme (valgfritt)
1 ss margarin
salt, pepper

Fremgangsmåte

[1] Bruk skiver av kalvekjøtt, ca. 100 g pr. stk. Bank dem lett. Legg Bacon og persille på kjøttet før det rulles. Lukk med hyssing eller en tannpirker som stikkes gjennom og fjernes før serveringen.

[2] Kjøttet brunes på panne i margarin, legges deretter i gryte med salt, pepper, litt vann og tomatpuré. Kokes møre, tas så opp og sausen jevnes, smakes til, og siles over “fuglene”. Litt rømme vil sette  en ekstra spiss på sausen.

[3] Til retten serveres stuing av gulerøtter eller andre grønnsaker, ristet tomat og persille.

Advertisements