Bergenske Løsebrød

Tradisjonell bakst fra Vestlandet funnet på mollerens.no
Bergenske Løsebrød

Løsebrød er tradisjonsbakst i Bergen. Dette er en form for rundstykker, med rug, som smaker herlig med smør og ost!

Ingredienser
5 dl vann
50 g gjær
240 g siktet rugmel
120 g siktet hvetemel
2 ts salt
2 dl Siktet hvetemel til utbaking

Fremgangsmåte

[1] Varm vannet til det er lunkent og rør ut gjæren.

[2] Bland i mel og salt, og elt alt godt sammen. Deigen skal være meget løs.

[3] Dryss over litt mel og la den heve i ca. 1 time.

[4] Elt det meste av utbakingsmelet inn i deigen før den deles i 12-16 emner. Rull ut glatte boller av emnene.

[5] Løsbrødfasongen fås ved å slå midt på bollen med kanten av hånden slik at bollen nesten deles i to. Sett brødene på smurt plate for etterheving. Ikke over damp.

[6] Forvarm stekeovnen til 220° C. Stekes i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist.

Advertisements