Berliner-Koteletter

berliner koteletter_page

Ingredienser
4 store skiver renskåret svinekjøtt
smør
1/2 ss mel
1/2 dl fløte
saften av 1-2 appelsiner
1 appelsin
champignoner eller annen finhakket sopp til pynt
4-5 tomater
persille
1 sitron
1 salathode
olje/ eddik-marinade.

Fremgangsmåte

[1] Bank kjøttstykkene lett, brun dem i smør på pannen og dryss salt og pepper på. Legg dem i et smurt, ildfast fat.

[2] Smelt 1 ss smør, rør i melet og spe litt etter litt med fløte og appelsinsaft. Kok sausen i 5 minutter. Legg en tykk appelsinskive på hver kotelett, og oppå dem soppen.

[3] Fordel sausen over kotelettene og skjær et kryss i hver tomat før de settes i fatet.

[4] La retten stå 20 minutter i god varm ovn, pynt fatet med persille og sitronskiver og server retten med salat i olje/eddik-marinade.

Advertisements