Berlinerkranser

En klassisk julekakeoppskrift funnet på mills.no
Berlinerkranser

Berlinerkranser er en skikkelig juleklassiker og er for mange et must til jul! I mitt barndomshjem var de alltid et av de sju slagene moren min bakte til jul. Kakene er små og sprø, med en nydelig søt smak som nærmest smelter på tungen – Ted

Steketemperatur 180° C
Steketid ca. 10 minutter
Oppskriften gir ca. 40 kaker.

Ingredienser
Deig:

1 stk hardkokt eggeplomme
1 stk rå eggeplomme
4 ss sukker
3 dl hvetemel
125 g margarin
Pynt:
1 stk eggehvite
1 dl perlesukker

Slik gjør du

[1] Gni ut den kokte eggeplommen i en bakebolle, bland den godt med den rå. Tilsett sukkeret, og pisk dette til tykk eggedosis.

[2] Smuldre margarin i melet og tilsett eggedosisen. Bland deigen raskt og lett sammen. Sett deigen kaldt i minst 30 minutter, og helst et par timer, men ikke så lenge at den blir stiv.

[3] Ta deigen frem og trill ut lillefingertykke stenger som deles i biter på ca. 12 cm. Legg dem sammen til ringer med endene i kryss over hverandre.

[4] Dypp alle kakene først i lettvispet eggehvite og deretter i perlesukker. Sett kakene på bakepapir med litt mellomrom og stek midt i ovnen på 180°C i ca. 10 minutter, eller til de er lyst gule. Husk å ta kakene forsiktig av platen, da de er veldig sprø.

Tips: Er deigen for fast når du skal rulle den ut kan det være lurt å tilsette en liten skje vann eller melk, så sprekker ikke kransene så lett.