Bestemors Havrekjeks

Bestemors Havrekjeks

Ingredienser
1/2 kg havregryn
1/2 kg hvetemel
250 g smør
200 g sukker
2 ts hjortesalt
5 dl melk

Fremgangsmåte

[1] Ha havregryn i en bakebolle og hell over melka og smelta smør. La det stå litt slik at havregryna får svelle.

[2] Tilsett resten av ingrediensene og alt eltes sammen til en forholdsvis hard deig.

[3] La deigen stå et par timer kaldt. Det gjør deigen godt å stå ei stund kaldt for at den skal bli god å kjevle ut. Del deigen i 4 deler og kjevl den ut till passende tynne til kjeks. Bruk et glass til å stikke ut fine runde kjekser

[4] Stek havrekjeksene midt i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter. Følg med så de ikke blir brent. Når de er ferdig stekt legg på ei rist og avkjøl.

[5] Smør og geitost er det tradisjonelle på kjeks som dette i Norge, men prøv gjerne med blåmuggost og litt honning også.

Oppskrift fra: furkunnjmat.no

Advertisements